Chicken Lollipop Sticks Recipe For You..Cook It







Chicken Lollipop (English & Hindi) 


material
• 2 Chicken Lollipops
• 1 teaspoon garlic powder (paste)
• 1 teaspoon ginger powder
• 1 pinch of salt, or as per taste
• 1/4 teaspoon white chili powder
• 1/4 teaspoon sugar
• 1/4 tbsp soy sauce
• 2 tablespoons red chilli powder (preferably made of fresh Kashmiri chilli, as it is more mild)
• 1 tbsp Cornstarch
• 1 Tbsp Pure (refined) flour
• 1 egg
Vegetable oil (deep fry) for deep frying by immersing in 10 tablespoons of oil


Method
• Place chicken lollipop (drumstick) in a bowl and add garlic paste. Spread garlic paste well on each lollipop and then add ginger paste. Repeat the mixing process and then a pinch of salt, or mix according to taste.
• Mix all the ingredients well, then add white chili powder, a small pinch of sugar and a few drops of soy sauce. It is advisable not to add too much soy sauce as more intense flavor should be given by Kashmiri chillies.
• Add Kashmiri chilli paste and stir it for a long time to make sure everything is evenly placed on each lollipop. Here it is advised to taste the marinade. The Kashmiri flavor should dominate some other spices, but not the salt. If you do not feel the taste of salt, then it is a sign that add some more because the cornstarch and the rest of the ingredients will cover it and affect the texture and taste.
• After making sure that each lollipop has a marinade mixed evenly, cover the bowl with a plastic film and keep it in the fridge. Leave the chicken to marinate, for at least 1 hour, for a few hours and even for the whole night.
• Take out a bowl of marinade from the fridge and mix cornstarch. Stir it well, then add refined flour and repeat this process.
• In a separate bowl, break an egg and shake well, then pour it on the marinade and shake it again.
• Place a deep pan on medium heat, then add vegetable oil to deep fry. When it is hot, put the lollipops one by one, every time check that each piece is fully coated.
• Cook for 15 minutes, then place them on a paper towel until the fat is absorbed.
Now serve chicken lollipops with a good decoration.



Chicken Lollipop


सामग्री
• 2 चिकन लॉलीपॉप
• 1 छोटा चम्मच लहसुन पीसा हुआ (पेस्ट)
• 1 छोटा चम्मच अदरक पीसा हुआ
• 1 चुटकी नमक, या स्वाद के अनुसार
• 1/4 छोटा चम्मच सफेद मिर्च पाउडर
• 1/4 छोटा चम्मच चीनी
• 1/4 बड़ा चम्मच सोया सॉस
• 2 बड़े चम्मच लाल मिर्च पीसी हुई (ताजा कश्मीरी मिर्च से बना हो तो अधिक बेहतर, क्योंकि यह अधिक सौम्य है)
• 1 बड़ा चम्मच मकईस्टार्च (कॉर्नस्टार्च)
• 1 बड़ा चम्मच शुद्ध (रिफाइंड) आटा
• 1 अंडा
• 10 बड़े चम्मच तेल में डुबा कर तलने के लिए वनस्पति तेल (डीप फ्राय)


विधि
• एक कटोरे में चिकन लॉलीपॉप (ड्रमस्टिक) रखें और लहसुन पेस्ट डालें. लहसुन का पेस्ट हर लॉलीपॉप पर अच्छी तरह से फैला दें और फिर अदरक का पेस्ट डालें. मिश्रण की प्रक्रिया को दोहराएँ और फिर एक चुटकी नमक, या स्वाद के अनुसार मिलाएं.
• सभी सामग्री को अच्छी तरह से मिलाएं, फिर सफेद मिर्च पाउडर डालें, एक छोटी चुटकी चीनी और कुछ बूँदें सोया सॉस की डालें. बहुत ज्यादा सोया सॉस नहीं डालने की सलाह है क्योंकि ज्यादा तीव्र स्वाद कश्मीरी मिर्च द्वारा दिया जाना चाहिए.
• कश्मीरी मिर्च पेस्ट डालें और एक लंबे समय तक इसे हिलाएं, यह सुनिश्चित करने के लिए कि हर लॉलीपॉप पर सब कुछ समान रूप से लग गया है. यहां पर सलाह दी जाती है कि मसाले के मिश्रण (मॅरिनेड) को चख लें. कश्मीरी जायका अन्य मसालों पर थोड़ा हावी होना चाहिए, लेकिन नमक पर नहीं. अगर आपको नमक का स्वाद नहीं आता है, तो यह संकेत है कि थोडा और डालें क्योंकि कॉर्नस्टार्च और बाकी की सामग्री उसे ढंक देंगे और बनावट और स्वाद को प्रभावित करेंगे.
• यह सुनिश्चित करने के बाद कि हर लॉलीपॉप पर मसाले का मिश्रण (मॅरिनेड) समान रूप से लग गया है, कटोरे को एक प्लास्टिक की फिल्म से ढंक कर फ्रिज में रखें. चिकन को मॅरिनेड होने के लिए छोड दें, कम से कम १ घंटे के लिए, कुछ घंटों के लिए और यहाँ तक कि पूरी रात के लिए उत्तम रहेगा.
• फ्रिज से मॅरिनेड का कटोरा बाहर निकालें और कॉर्नस्टार्च मिलाएं. उसे अच्छी तरह से हिलाएं, फिर रिफाइंड आटा मिलाएं और इस प्रक्रिया को दोहराएँ.
• एक अलग कटोरी में, एक अंडा तोड़ें और अच्छी तरह से हिलाएं, फिर उसे मॅरिनेड पर डालें और फिरसे उसे अच्छी तरह से हिलाएं.
• मध्यम आंच पर एक गहरा पैन रखें, फिर डीप फ्राय करने के लिए वनस्पति तेल डालें. जब यह गरम हो जाए, लॉलीपॉप को एक एक करके डालें, हर समय जाँच करें की हर टुकड़ा पूरी तरह से लेपित है.
• लग-भग १५ मिनट के लिए पकाएं, फिर उन्हें कागज के तौलिये पर रखें जब तक वसा अवशोषित हो जाए.
• अब अच्छी तरह से सजावट के साथ चिकन लॉलीपॉप परोसें.









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